Hälsopsykologi i vården

304.01kr

Hur hjälper man en patient med kronisk värk? Hur kan en stressad småbarnsförälder stödjas i at…

Artikelnr: 9789127139626 Kategori:

Beskrivning

Hälsopsykologi i vården

ISBN: 9789127139626
Förlag: Natur & Kultur Akademisk
Utgivningsdatum: 2016-08-13
Bandtyp: Inbunden
Antal sidor: 257
Dimensioner: 165×235
Vikt: 652g
Författare: Linton Steven James, Flink Ida
Språk: Svenska

Smakprov

Hur hjälper man en patient med kronisk värk? Hur kan en stressad småbarnsförälder stödjas i att prioritera återhämtning? Hur kan vila bidra till sömnproblem?

Moderna hälsoproblem och de flesta vårdbesök rör i dag stress, smärta, sömn, nedstämdhet och ångest. Detta är problem som påverkas av vår livsstil, och därför har hälsopsykologin mycket kunskap att erbjuda.

Hälsopsykologi handlar om hur psykologiska faktorer i samspel med biologi och sociala omständigheter bidrar till hälsa eller ohälsa. Författarna beskriver hur det hälsopsykologiska perspektivet kan bidra till att både förebygga och behandla hälsoproblem.

De utgår från de senaste forskningsrönen och visar hur man systematiskt kan verka för beteendeförändringar, med grunden i kognitiv beteendeterapi. Genom en mängd olika exempel och fallbeskrivningar ges möjlighet till förståelse och inblick i det hälsopsykologiska arbetssättet. Extra fokus ligger på problem med sömn, långvarig smärta och stress.

Hälsopsykologi i vården är skriven för studerande och verksamma inom vårdprofessioner såsom sjuksköterskor, fysioterapeuter, läkare, psykologer och hälsoplanerare.

Ytterligare information

Vikt 0.652 kg
Dimensioner 165 × 235 cm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Hälsopsykologi i vården”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *